Μάρτιος, 2024
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.
Γίνετε μέλος στο oikorodopi.gr και αποκτήστε το προνόμιο της άμεσης ενημέρωσης σχετικά με τη δράση μας.
μεγέθυνση φωτογραφίας
5 Ιουνίου 2017 - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ιούνιος, 2017
Το 1972 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) καθιέρωσε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι κατά κύριο λόγο να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας και κατά δεύτερον να τους ευαισθητοποιήσει σε ατομικό επίπεδο, με στόχο το ατομικό να γίνει συλλογικό και στο τέλος παγκόσμιο.
Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει συγκεκριμένο θέμα. Για το 2017 το κεντρικό θέμα είναι: “Connecting People to Nature”, “Συνδέοντας τον άνθρωπο με τη φύση”. Το φετινό θέμα μας προτρέπει:
--- να βγούμε έξω και να βρεθούμε στη φύση
--- να εκτιμήσουμε την ομορφιά της και τη σημασία της
--- να σκεφτούμε πως είμαστε μέρος της φύσης
--- να καταλάβουμε ότι εξαρτόμαστε από τη φύση
--- να διαδώσουμε την ανάγκη προστασίας της Γης που μοιραζόμαστε
Αξιοποιώντας τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος, θέλουμε να σας θυμίσουμε, ότι η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης συμμετέχει στην εκστρατεία people4soil που είναι ένα ελεύθερο και ανοικτό δίκτυο Ευρωπαϊκών Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών, ερευνητικών ινστιτούτων, αγροτικών οργανώσεων και περιβαλλοντικών ομάδων και προωθεί μία Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, που αποσκοπεί στη θέσπιση συγκεκριμένης νομοθεσίας για την προστασία και τη διατήρηση των εδαφών, με κεντρικό σύνθημα: Ας δώσουμε ένα Δίκαιο στο έδαφος!
Οι συμμετέχοντες στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία έχουμε δύο φιλόδοξους στόχους:
--- τη συλλογή 1.000.000 υπογραφών μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 και
--- την επίτευξη πλήρους αναγνώρισης του εδάφους ως κοινής κληρονομιάς, που πρέπει να προστατεύεται, για την ευημερία των Ευρωπαίων Πολιτών!
Για την Ελλάδα ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν 15.750 υπογραφές μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017. Σας καλούμε να ενημερωθείτε για την εκστρατεία μας στο https://www.people4soil.eu/el, να υπογράψετε και να ζητήσετε από τους φίλους σας να κάνουν.
Στο YouTube, στο κανάλι της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο για την καμπάνια, https://goo.gl/82bmMK.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ας γίνει η αρχή για ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και η αφετηρία μιας προσπάθειας για τον καθένα μας, με στόχο να μπορούμε όλοι να λέμε: ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΔΟΠΗΣ